Ilmanvaihto allergiakoteihin

Koska vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa on erittäin tärkeää, että taloissa on toimiva ilmainvaihto, joka takaa riittävän hyvän ilmanlaadun. Hyvä ilmanvaihto auttaa pitämään mukavan sisälämpötilan ja vähentää terveysongelmia kuten väsymystä ja päänsärkyä.

 

Allergisille ja yliherkille ihmisille riittävä ilmanvaihto on erittäin tärkeää, koska se alentaa allergeeneja ilmassa. Erilaisia allergeeneja ovat muun muassa pölypunkit, siitepöly, eläinten karvat ja muut pölyhiukkaset.

 

Useat tutkimukset osoittavat, selvän yhteyden riittävän tuuletuksen ja lasten hyvinvoinnin välillä. Lapset, jotka asuvat talossa, jossa on hyvä ilmanvaihto, on huomattavasti paremmat edellytykset pysyä terveenä. Paraskaan mahdollinen ilmanvaihto ei välttämättä estä allergioiden syntymistä, mutta varmistamalla, että talossa on riittävä ilmanvaihto ja niin vähän allergeeneja kuin mahdollista, voidaan yliherkkyyttä vähentää ja edistää myös asukkaiden hyvinvointia. Liian huonon ilmanvaihdon seurauksena kiinteistöihin myös saattaa muodostua hometta.

Suosittelemme

Alla näet valikoiman tuotteitamme, jotka on eritysesti suunniteltu allergiakoteihin ja taloihin, joissa hiukkasten suodatus on ensiarvoisen tärkeää. Valitse tuotteistamme sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva ratkaisu.

 

Lisätietoa ja ohjeita asennukseen ja lisätarvikkeisiin löydät myös Tuotteet-sivultamme.  

 

 

Lisää ilmanvaihdosta Hengitysliiton sivulta